2015. szeptember 3., csütörtök 16:26

A Magyarországi Református Egyház közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 3., csütörtök (OS) - A jelenlegi menekülthelyzettel kapcsolatban Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, szeptember 3-án szakmai konzultációt tartott a református egyház érintett képviselőivel.

    A szakmai szempontok és az információk megvitatása után kérte a jelenlévőket a Menekültmisszió eddigi tevékenységének bővítésére.
A Zsinat lelkészi elnöke elmondta: A jelenlegi helyzetben a legelemibb jogok biztosítása mellet a legfontosabb mind Magyarország polgárai és mind a menekültek számára a megfelelő és pontos információk elérhetővé tétele. Ugyanakkor sajnálattal kell látnunk, hogy a menekültkérdést belpolitikai csatározásokra használják fel. Kérünk és intünk mindenkit a békére, továbbá köszönet illeti a magyar állampolgárokat, hogy türelemmel és megértéssel viseltetnek nehéz helyzetben lévő embertársaik iránt, valamint a magyar hatóságokat, hogy dacára az ellentmondó EU-s direktíváknak a lehető legmagasabb színvonalon végzik a rájuk rótt feladatokat.
A református egyház számára a menekültek segítése nem új keletű dolog, 2006 óta működik Menekültmissziója, ami az MRE saját forrásaiból, amerikai és európai partneregyházak támogatásával, illetve pályázati forrásokból működik.
A munkában a Magyar Református Szeretetszolgálat is részt vesz. Augusztustól orvosi segítséget nyújt, valamint gyermekfoglalkoztató délutánokat szervez a BÁH debreceni állomásán, szeptember 2-án a Keleti pályaudvarnál ivóvizet, higiéniai eszközöket és élelmiszert osztott szét a várakozók között
    
     Kiadó: Magyarországi Református Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.