2015. szeptember 4., péntek 11:44

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OS) - Tények a Vidékfejlesztési Programról

    A MOSZ továbbra is összekeveri a Közös Agrárpolitikát (KAP) és a Vidékfejlesztési Programot. A magyar gazdák, a magyar vidék támogatása jelentősen, közel egyötödével bővült az előző időszakhoz képest. Ugyanakkor a KAP keretösszege a 2007-2013 közötti ciklushoz képest 11 százalékkal csökkent. – hangsúlyozta Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szeptember 4-én a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) taggyűlésén, ahol reagált a MOSZ nemrégiben a Magyar Nemzet hasábjain is megjelent, a programot bíráló állításaira.

A magyar kormány tárgyalásainak sikerességét mutatja, hogy a KAP teljes költségvetéséből Magyarország részesedése mindezek ellenére 2,4 százalékról, 3,2 százalékra növekedett, melynek köszönhetően több forrás jut a gazdáknak a 2014-2020 közötti fejlesztési időszakban. Fontos kiemelni továbbá, hogy a vidékfejlesztés hazai társfinanszírozása mellett a hazai agrárpolitika az előző időszakhoz képest jelentősen megemelt nemzeti támogatásokkal egészül ki. Azaz, nem az unió feltételéhez kötött társfinanszírozást, hanem a rugalmasabb nemzeti borítékok költségvetését emelte meg. Ezzel lehetővé válik olyan ágazatok – sertés, baromfi – támogatása, amelyek az uniós szabályok alapján nem lennének lehetségesek.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.