2015. szeptember 4., péntek 11:45

A Miniszterelnökség közleménye (4. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OS) - Tények a Vidékfejlesztési Programról

    A Vidékfejlesztési Program új, igazságosabb, szakmailag továbbgondolt intézkedése a családi gazdálkodók helyzetét javítja. Nem szabad elfelejteni továbbá azt sem, hogy az agrár-környezetgazdálkodás és az ökológiai gazdálkodás, külön intézkedésként jelenik meg a Vidékfejlesztési Programban. Az utóbbi keretén belül pedig háromszor akkora forrásra pályázhatnak a gazdálkodók, mint a korábbi időszakban.

Végezetül fontos megcáfolni a MOSZ azon állítását is, mely szerint a Vidékfejlesztési Program csökkenteni fogja a foglalkoztatottságot. A kormányváltást követően folyamatosan növekszik a foglalkoztatottak száma. A mezőgazdaságban, erdőgazdálkodásban és a halászatban együttvéve mintegy 8,9 százalékkal több ember dolgozik, míg az élelmiszeriparban 14,7 százalékkal emelkedett a munkavállalók száma 2014-re. A Vidékfejlesztési Program a kis- és közepes gazdaságok támogatását biztosítja, hiszen ezen vállalkozások jelentős munkahelyteremtő képességgel rendelkeznek és sok embert foglalkoztatnak.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.