2015. szeptember 4., péntek 13:03

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OS) - Az EMIH gyógyszerekkel segíti a menekülteket.Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség a napokban 2 millió Ft értékű gyógyszerszállítmányt juttat el a budapesti pályaudvarok közelében veszteglő menekültcsoportok részére. A szervezet szerint az egyházak kötelessége a kialakult helyzetben, saját erőforrásaiknak megfelelően részt vállalni a menekültek helyzetének javításában, csakúgy, mint minden rászoruló megsegítésében. A csomag tartalmának kialakításában segítséget nyújtottak a helyszínen aktív egészségügyi szervezete Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a következőket hangsúlyozta az adományozás kapcsán:

    "Függetlenül attól, hogy mit gondolunk a lassan népvándorlás méreteket öltő folyamatokról, emberi és vallási kötelességünk segíteni a bajba jutott embereknek, függetlenül a vallásuktól, származásuktól vagy a nemzetiségüktől. Egy ilyen helyzetben az egyházaknak fokozott felelősségük van. Ökumenikus összefogásra lenne szükség. Hitközségünk a saját lehetőségeihez mérten igyekszik hozzájárulni a sok esetben háború elől mene-külő szerencsétlen embereknek, magukra hagyott gyerekeknek, asszonyoknak. Meggyőződésem, hogy egy ilyen konkrét krízishelyzetben a megértésnek, a szolidaritásnak, az önzetlen segítségnek kell előtérbe kerülnie." Többek között általános láz- és fájdalomcsillapítóból 500, szem- és orrcseppekből 250, antibiotikumokból 300 dobozt, gyermekek részére antiszeptikus krémből 50 darabot és több mint 1000 sebellátásra szolgáló gyógyászati eszközt tartalmaz a csomag.
    
     Kiadó: Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.