2015. szeptember 4., péntek 18:07

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OS) -

    DK: Előre szóltunk a menekültek elleni támadásról!

Futballhuligánok támadtak a menekültekre a Keleti Pályaudvarnál.A Demokratikus Koalíció tegnap közleményben hívta fel a Belügyminisztérium figyelmét egy esetleges támadás lehetőségére,hiába.

Tegnapi közleményünkből:

“A helyszínen lévő civilek között ráadásul ma az a szóbeszéd ütötte fel a fejét,hogy futballhuligánok készülnek szervezetten a Keleti Pályaudvarhoz vonulni,hogy megfélemlítsék,vagy akár fizikailag is bántalmazzák a menekülteket. ...

A Demokratikus Koalíció azonnali tájékoztatást vár Pintér Sándor belügyminisztertől,tud-e a magyar rendőrség a szervezett támadásról?A DK azt is tudni akarja,hogy a rendőrség felkészült-e a futballhuligánok feltartóztatására vagy hasonlóan engedékeny és tétlen szemlélő lesz,mint a déli határnál masírozó szabadcsapatok esetében?"

A Demokratikus Koalíció szerint már önmagában az is szégyen,hogy külön fel kell hívni a Belügyminisztérium figyelmét egy esetleges menekültek elleni támadásra,hiszen a titkosszolgálatok pontosan az ilyen cselekmények előzetes felderítésére valók. A DK szerint nem csak elfogadhatatlan,hanem egyenesen vérlázító, hogy a Belügyminisztérium még a felhívás ellenére sem tett semmit a helyszínen lévő menekültek,civilek és rendőrök védelméért.

A Demokratikus Koalíció a felelősök azonnali megnevezését követeli! Miért nem tett semmit a Belügyminisztérium az erőszak megfékezéséért,miért válsághelyzetben nyaral Pintér Sándor belügyminiszter?

Vadai Ágnes
alelnök DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.