2015. szeptember 12., szombat 06:10

A Szeged-Csanádi Egyházmegye közleménye (4. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 12., szombat (OS) -

A humanitárius és karitatív szempontok mellett figyelembe kell venni a jelenlegi népvándorlás másik veszélyét is: a felgyorsuló, erőszakos kulturális invázió következtében egyes európai országokban a társadalom identitásának elvesztését vagy megváltozását. Európában azok az ideológusok és politikusok, akik eddig is figyelmen kívül hagyták, tagadták vagy támadták a keresztény gyökereket, az egyetemes értékektől való egyenlő távolságtartásra hivatkozva, valójában az értékmentesség diktatúrájának kiépítésére törekednek. Ők most képmutató módon, tehetetlenül szemlélik az eseményeket. Mások, egyre többen Európa szerte, például Magyarországon, minden elvakult ideológiától és pártpolitikai szemponttól függetlenül azt az egyenes, szolidáris, keresztény, ésszerű, áldozatoktól sem mentes önvédelmi stratégiát támogatják, melyet leginkább a magyar miniszterelnök képvisel és valósít meg.