2015. szeptember 13., vasárnap 10:50

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 13., vasárnap (OS) - Dr. Grezsa Istán részt vett a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségének közgyűlésén

Dr. Grezsa István, a Miniszterelnökség határon átnyúló beruházásokért felelős miniszteri biztosa, valamint dr. Szilágyi Péter, a Nemzetpolitikai Államtitkárság kabinetfőnöke részt vett a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségének (NYEOMSZSZ) hétvégi közgyűlésén Frankfurtban.
A szervezet minden tagja egységesen állt ki Magyarország Kormányának a migránshelyzet kezelése érdekében végzett munkája mellett.  Megerősítették, hogy Nyugat-Európában nem egyezik a lakosság, illetve a kormányzatok álláspontja a migránshelyzet kezelésével kapcsolatban.
A Közgyűlés külön nyilatkozatban foglalt állást az utóbbi időben Magyarországot ért méltánytalan támadásokkal szemben. Dr. Szilágyi Péter beszámolt az idei Magyar Diaszpóra Tanács ülésének előkészületeiről, valamint NYEOMSZSZ szervezeteit érintő támogatások alakulásáról.
A Közgyűlés résztvevői tájékoztatást nyújtottak a Franciaországi Magyarok Szövetségének megalakulásáról, amivel már tizennégy tagúvá bővült a szervezet, amely jelzi a nyugat-európai magyarság további erősödését. Kiemelték, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasai kilenc hónapon át dolgozhatnak a diaszpóra magyarságát segítve.

Kiadó: Miniszterelnökség