2015. szeptember 21., hétfő 18:12

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 21., hétfő (OS) - Reagálás a Migration Aid nyilatkozatára

A miniszterelnök egy szóval sem mondta, hogy a Migration Aid csoportot támogatja a költségvetés.  A bevándorlók ellátását a magyar kormány a menekülttáborokban biztosítja és emellett számos hivatalosan bejegyzett és nagy tapasztalatú segélyszervezet segíti. A kormány a közelmúltban döntött arról, hogy 200 millió forinttal támogatja azt a három humanitárius szervezetet - a Magyar Vöröskeresztet, az Ökumenikus Segélyszervezetet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot -, amelyek segítik a migránsok ellátását. A saját bevallása szerint is 2015 júniusában indult Migration Aid nevű Facebook-csoport nem tartozik, átláthatatlansága miatt nem is tartozhat a közpénzzel támogatottak közé. A politikai aktivitású szervezet tüntetések szervezésével kapcsolatos és egyéb kiadásait Soros György nagylelkű támogatása minden bizonnyal nagy részben fedezi. A csoport jóhiszemű és segítő önkénteseinek, ahogy minden más valódi segítséget nyújtó civilnek köszönetet mondunk a bevándorlók ellátásban nyújtott segítségért.

Kiadó: Fidesz-frakció