2015. szeptember 22., kedd 16:47

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 22., kedd (OS) -

A mostani döntéssel tehát az MTVA megszabadul olyan terhektől, amelyek eddig sok esetben gátolták műsortartalmak előállítását, illetve azt a hamis látszatot keltették, mintha az MTVA a költségvetési támogatás összegét csakis tartalom előállítására fordíthatná. Holott a valóság az volt, hogy az MTVA örökölt terhei jelentős részben lekötötték a rendelkezésre álló forrásait, Az MTVA költségvetése tartalmazta a korábbi négy műsorszolgáltató (MTV Zrt., MTI, Zrt., Duna TV Zrt., Magyar Rádió Zrt.) jelenleg pedig a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt, a Közszolgálati Közalapítvány, a Médiatanács, és hivatali szerve, valamint a Médiatanács által fenntartott Média Mecenatúra Program költségeit is.
     Mindezek mellett biztosítja a NAVA törvény által számára előírt kötelezettségeket, és az ennek megvalósítását végző Digitalizációs Kft. fenntartását, a Magyar Rádió zenekar, énekkar és Gyermekkórus fenntartását, amelyek a közmédia integrációt megelőzően mind önálló forrásokból gazdálkodtak. A médiatörvény 2014 decemberi módosítását követően, s különösen az új menedzsment olyan racionalizációs programot indított el, amely lehetővé teszi az MTVA számára az ésszerű, hatékony, takarékos és átlátható gazdálkodást úgy, hogy a médiatartalom-szolgáltatását a közmédia bővíthesse.

Kiadó: Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap