2015. szeptember 29., kedd 11:38

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 29., kedd (OS) - A Szárazföldi Haderőnem Napja alkalmából

    1848. szeptember 29-én Pákozd mellett a császári csapatok felett aratott fényes győzelem jelezte a Magyar Honvédség megszületését. Ma, e dicsőséges évfordulón a Szárazföldi Haderőnem napját ünnepeljük. Ebből az alkalomból köszöntjük a Magyar Honvédség szárazföldi csapatainál szolgálatot teljesítő honvédeket és polgári dolgozókat. Köszöntjük azokat a nőket és férfiakat, akik az 1848 győzedelmes honvédjeinek nyomdokaiba lépve Magyarország fegyveres védelmére esküdtek fel.

Az utóbbi évek hibás kormányzati döntései miatt a működőképesség határára sodort Honvédség állományába tartozó katonák és honvédségi dolgozók a súlyos haditechnikai és infrastrukturális hiányosságok ellenére mégis készek és alkalmasak hazánk védelmére. Ez kizárólag elhivatottságuknak köszönhető. Ezen túlmenően a szárazföldi csapatok állománya komoly nemzetközi elismertséget szerezve a Föld számos országában járul hozzá a béke és biztonság előmozdításához.

Tisztelet és megbecsülés a jól ismert nehéz körülmények ellenére tanúsított példás helytállásukért!

Idén különösen nehéz körülmények között ünnepel az állomány, hiszen ezekben a hetekben katonáiknak meggondolatlan és kapkodó kormányzati döntések közepette, sokszor elégtelen ellátás és felszereltség mellett kell szolgálatot teljesíteniük hazánk déli határian.

A szárazföldi haderőnem minden katonájának és polgári dolgozójának további kitartó szolgálatot, erőt, egészséget kívánunk!

Demeter Márta,
ogy. képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.