2015. október 4., vasárnap 16:40

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. október 4., vasárnap (OS) -

    A pártcsalád célja tehát az, hogy az alapvető jogokra veszélyt jelentő intézkedéseket vonja vissza a Fidesz-kormány. Az európai liberálisok is úgy látják, hogy Magyarországot magára hagyták a menekültválság kezelésének ügyében, ugyanakkor nem tartják elfogadhatónak, hogy a menekülteket bűnözőként üldözzék a magyar hatóságok, és börtönbe zárhassák őket a határ átlépése miatt. Vagyis a liberálisoknak nem Magyarországgal és a magyarokkal van bajuk, hanem a Fidesz törvényeivel és gyűlöletpolitikájával. Magyarország kizárását senki sem szeretné és nem is kezdeményezte, bármit is állít Rogán Antal.

Fodor Gábor Guy Verhofstadt-nak, az ALDE frakció vezetőjének írott levelében néhány napja jelezte, hogy maga is határozottan bírálja és elutasítja a magyar kormány menekültpolitikáját, beleértve a kifogásolt törvénymódosításokat, de a Lisszaboni Szerződés 7. cikkelyének alkalmazását hazánkra nézve nem támogatja, mert a szavazati jogok felfüggesztése nem lenne arányos  a kezelni kívánt problémával és első sorban nem a kormányt, hanem Magyarország egészét sújtaná.    

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.