2015. október 5., hétfő 16:31

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. október 5., hétfő (OS) - A családi gazdaságok növelik a vidék megtartó képességét, munkát és megélhetés adnak - Reagálás Sallai R. Benedek nyilatkozatára

    Az új földtörvény és a Földet a gazdáknak program éppen az olyan spekulánsok ellen védik a magyar földet, mint Sallai R. Benedek, aki egy szövevényes céghálót is épített azért, hogy földeket szerezzen és közel 3000 hektáros nagybirtokot építhessen. Az ellenzék még mindig a spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit védi.

A Fidesz célja viszont az, hogy a magyar föld azoké a helyben lakó magyar gazdáké legyen, akik megművelik a földet, az állami tulajdonban lévő termőföldek megvásárlásának lehetősége is nekik szól. Nyílt árveréseken, zömében 10 hektár alatti területeket fognak kizárólag a helyben kialakult piaci ár feletti értéken értékesíteni, az eladott földekre húszéves eladási tilalom és állami elővásárlási jog lesz kikötve, valamint az értékesítésből származó bevétel az állami vagyont gyarapítja majd. A föld a gazdáknál van a legjobb helyen, mert így tudnak a kisbirtokok és a családi gazdaságok tervezni, kiszámíthatóan gazdálkodni, fejleszteni, másoknak is munkát adni, és növelni a vidék megtartó képességét.

Fidesz-frakció Sajtóosztály
     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.