2015. október 7., szerda 08:45

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. október 7., szerda (OS) - Ötezer mesekönyv jut gyermekkórházakba a Mesedoktoroktól

    A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Gyógyító Mesedoktorok 2015 októberében újabb ötezer mesekönyvet juttat el száz kórház gyermekosztályára. A cél, hogy a betegágyakon fekvő gyerekek változatosabb és élménygazdagabb közegben gyógyulhassanak. A teljesen ingyenes könyvekre kórházak, szakrendelők, klinikák jelentkezhetnek.

A "nem csak gyerekeket, nem csak betegeket" segítő mesedoktorok nem tudnak mindenhol és mindig ott lenni, ezért azokban a gyermekmentő központokban, ahol örömmel fogadnak mesekönyveket, oda a Mátrix Közhasznú Alapítvány postai csomagban juttat el intézményenként 20-40 mesekönyvet. Az alapítvány által kiosztott mesekönyveket kortárs fiatalok és gyerekek saját könyvespolcaikról adtak be a gyermekmentő jótékonysági programba.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány Gyógyító Mesedoktorai évente sok ezer gyermek gyógyulásában segédkeznek. Az alapítvány várja további jó állapotú mesekönyvek felajánlóit, családokat, óvodai csoportokat, iskolai osztályokat, közösségeket, hogy együtt még sikeresebb lehessen a segítő kezdeményezés. A beérkező könyveket kórházak gyermekosztályai kapják meg. A mesedoktorokhoz a www.facebook.com/mesedoktor címen elérhető közösségi oldalon is lehet csatlakozni. A Mátrix Közhasznú Alapítvány a lakosság és a cégek együttműködése révén ilyen sikeres.

Fotó:
www.mesedoktor.hu/galeria/kepek/img_5569_Gyogyito-Mesedoktorok-2014-es-konyvgyujtes-kepekben.jpg

===
Kontakt: 06-20-620-52-10
     Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.