2015. október 7., szerda 09:14

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. október 7., szerda (OS) - Elő a nevekkel! Kik tartoznak a Quaestor "tulajdonosi köréhez kapcsolódó ügyfélkörbe"?

    A Quaestor felszámolója tegnap ismertette, vizsgálata szerint "a Quaestor-kötvényeken kívül valamennyi értékpapír rendelkezésre áll". Ezt a megállapítást a Jobbik erős kétségekkel fogadja, hiszen ismert: a külügyi tárcához tartozó Nemzeti Kereskedőház a Quaestornál elhelyezett 3,8 milliárd forintnyi jól kamatozó állampapírja helyett jóval alacsonyabb hozamot biztosító számlapénzt kapott vissza. A Jobbik már akkor feltette az azóta is megválaszolatlan kérdést: ki vásárolta meg a kereskedőház állampapírjait? A magyar adófizetők helyett a Quaestor-koalíció melyik érdekeltségéhez folynak be azok kamatai?

A felszámoló korábban azt is nyilatkozta, eláll azoktól a perektől, melyek során a cég bedőlését közvetlenül megelőzően, bennfentes információk révén kivett pénzeket vissza kívánja szerezni. Ám tegnap már azt közölték, vizsgálatuk szerint "a Quaestor-csoport tulajdonosi köre, egyes alkalmazottai és a hozzájuk kapcsolódó ügyfélkör oly módon menekítette ki a pénzét, hogy Quaestor-kötvényeit az engedély felfüggesztését közvetlenül megelőzően eladta".
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.