2015. október 26., hétfő 18:30

JAVÍTÁS - OS - A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének közleménye
    Budapest, 2015. október 26., hétfő (OS) - A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége tagszervezeteinek – amelyek az iskolaszövetkezeti piac felét fedik le - adatai szerint 2015 januárja és augusztusa között közel 15 millió munkaórát (majd kétezer évnek megfelelő időtartam) dolgozott összesen közel 100 ezer diák 5 ezer megbízónak, megközelítően 11 milliárd forintot termelve, ami számukra 10 milliárd forint személyes jövedelmet jelent.

    Dr. Fiák István elnök:2015 augusztusáig a tavalyi 75.000 helyett 100.000 diák dolgozott idén a DiákÉSZ tagszervezetein belül, amely érdekképviselet a piac felét lefedve, a 100 működő iskolaszövetkezetből a legnagyobb tizenkettő szövetsége. Örömteli a 25.000 fővel történt növekedés. Az iskolaszövetkezetek nevében ezúton is köszönjük a nemzeti összefogást jelentő 97%-os parlamenti támogatást az iskolaszövetkezetekben dolgozni kívánó éppen ennyi, 25.000 félévhalasztó diák nevében. A diákmunka hosszú évekig általános megítélésként egyet jelentett a nyári munkával. A tavalyi 8 és fél milliárd forint kifizetett jövedelemmel szemben idén 10 milliárd forint került a munkát vállaló diákok zsebébe. Az iskolaszövetkezetek nemzetközi szinten is receptet kínálhatnak a pályakezdők munkanélküliségének csökkentésére. Jelenleg bíztató kormányzati egyeztetések folynak arról, hogy egy, a diákok 25 éves koráig kiterjesztett iskolaszövetkezeti gyakornoki rendszer keretében az első munkahely megszerzése érdekében új munkahelyteremtő megoldást alkossunk a foglalkoztatásban.
    
     Kiadó: Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.