2015. november 6., péntek 11:50

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. november 6., péntek (OS) - Magyarországon 135 éve mutatták be  először a Föld forgását igazoló Foucault-féle ingakísérletet. Az Országjáró Természettudományok tehetséggondozó program keretében, a jeles esemény tiszteletére, a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány szervezésében ismét leng a korabeli ingatest és bemutatásra kerül a lenyűgöző Foucault-kísérlet is.

    Az eseménysorozat - a hátrányos helyzetű gyermekek számára nyolc éve (többször kiválóként minősített) tehetséggondozó programot működtető Messzehangzó Tehetségek Alapítvány szervezésében valósul meg. Hazánk leginkább kedvelt ismeretterjesztő és tudomány népszerűsítő videóblogja, a Szertár képviseletében Zsiros László Róbert szemléletes és mindenki számára érthető módon bizonyítja majd be, hogy a jelenség mennyire könnyen megérthető.

A nem mindennapi kísérlet bemutatására és magyarázatára délelőttönként kerül sor. Hogy minél több érdeklődő számára átélhető legyen az élmény, a szervezők partnereiken keresztül (Budapestről és vidéki nagyvárosokból) számos pedagógust és 12-16 éves, természettudományok iránt érdeklődő diákot hívtak meg az eseményre, mely teljes egészében ingyenes.

További információért keresse fel a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány Facebook oldalát (www.facebook.com/messzehangzo), honlapját (www.messzehangzo.hu) vagy érdeklődjön a messzehangzo.iroda@gmail.com címen, illetve a +3620 665-9993-as telefonszámon.

     Kiadó: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.