2015. november 23., hétfő 11:36

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. november 23., hétfő (OS) - Trágyatárolók építésére pályázhatnak a gazdálkodók

    Az állattenyésztési ágazat fejlesztése érdekében trágyatárolók építésére hirdetett pályázatot a Miniszterelnökség. A november 20-án megjelent felhívás célja, hogy a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő trágyatárolók építésével csökkenjen az üvegházhatású gázkibocsájtás.

A pályázati felhívás azon mezőgazdasági termelőknek nyújt támogatási lehetőséget, akik a korábbi határidőig nem tudták megépíteni az előírásoknak megfelelő trágyatárolókat. A kormány célja, hogy az állattartó telepek megfeleljenek a trágyaelhelyezéssel kapcsolatos előírásoknak, emellett fontos célkitűzés, hogy csökkenjen az üvegházhatású gázok, valamint az ammónia kibocsátás mértéke és a felszín alatti vizek minősége javuljon.

A rendelkezésre álló keretösszeg 5,6 milliárd forint. Az Irányító Hatóság a végrehajtás során a források 80 százalékát a legfeljebb 1 275 000 euró STÉ üzemmérettel rendelkező mezőgazdasági termelők számára biztosítja. A pályázat keretében a trágyatároló megépítése kötelező, emellett a gazdálkodó szabadon választható projektelem megvalósítását is vállalhatja. Az egyéni beruházás esetén maximum 50 millió forint, kollektív beruházás esetén maximum 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek a pályázók. A támogatás feltétele, hogy a gazdálkodó a megvalósítást követően a projektet 5 évig fenntartsa.
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.