2015. november 25., szerda 08:39

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. november 25., szerda (OS) - Szanyi Tibor: Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy teljes mértékben semmibe veszi a sajtószabadságot és a köz tájékoztatáshoz való jogát

    Úgy tűnik, hogy Orbán "illiberális" autokráciájában főszabállyá váltak az ilyen elfogadhatatlan, a magyar állampolgárok közügyek átláthatóságához való jogát korlátozó gyakorlatok. Mi, európai szocialisták ragaszkodunk a sajtószabadság alapvető elvéhez, mely mindenkit megillet az összes tagállamban. Különösen most, mikor a vezető politikusok olyan kulcsfontosságú biztonsági kérdéseket vitatnak meg, mint a terrorizmus elleni küzdelem és az ukrán válság. Az S&D frakció továbbra is éberen figyeli és kritikus marad az Orbán rezsimmel szemben, ahogy minden más olyan próbálkozással szemben is, ahol ezen elvek megsértésére tesznek kísérletet - húzta alá Szanyi Tibor. Az információhoz való hozzáférés jogával élni kívánó európai polgárok és az újságírók, akik szabadon kívánják gyakorolni foglalkozásukat ezentúl is számíthatnak aktív támogatásunkra - emelte ki a szocialista EP-képviselő.
     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.