2015. november 26., csütörtök 18:05

A Moravcsik Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. november 26., csütörtök (OS) - BOGDÁNDY SZULTÁN képzőművész legújabb alkotásaiból nyílik kiállítás

    Bogdándy Szultán, Munkácsy-díjas képzőművész, pályáját grafikusként kezdte, majd plasztikáival, dobozműveivel vált ismertté. Alkotásaival 1982 óta rendszeresen szerepel egyéni és csoportos kiállításokon. 1985-1989: rendes, majd tiszteletbeli tagja a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületének; 1986: egyik alapítója a Dombóvári Művésztelepnek; 1992: MAMŰ Társaság; 1998: Magyar Grafikusok Szövetsége. 2006: Munkácsy-díj. Önmagát art brut alkotónak tekinti. Munkáit fából, fémből, alkatrészekből készíti, korábban szerves, romlandó anyagokat is felhasznált. Tárgy kollázsai, dobozplasztikái art brut alkotások. Bogdándy Szultán 2015-ben, Budapesten létrehozott és megnyitott egy múzeumot saját művei számára.
A művész eddig még be nem mutatott és ebben az évben alkotott műveit a Budapest Art Brut Galériában láthatja először a művészeti szakma és a nagyközönség.
A kiállítást Dr. Simon Lajos, a Moravcsik Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitja meg.
A Moravcsik Alapítvány fenntartásában működő Budapest Art Brut Galéria elsősorban art brut, outsider alkotók, művészetterápiás műhelyek, valamint hivatásos, kortárs alkotóművészek számára biztosít bemutatkozási lehetőséget.
További információ:
https://www.facebook.com/events/1715797365309826/
http://artbrut.hu/

     Kiadó: Moravcsik Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.