2015. november 27., péntek 16:00

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. november 27., péntek (OS) - Groteszk fekete humor a közétkeztetési szakácskönyv ötlete

    Az anomália felszámolása érdekében a Jobbik beadott egy határozati javaslatot, hogy kormány feladatkörében vizsgálja felül a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendeletet, továbbá ezen felülvizsgálat során biztosítsa a céltudatos nevelés, a rendszeresség és kiváltképp a fokozatosság pedagógiai elvének érvényesülését az étrendtervezés szabályaiban.

Célunk, hogy szűnjön meg az abszurd helyzet, hogy a csicsókás pityókás főételt reszelt répás feketekenyér követi uzsonnára só nélkül, aztán az egész megy a kukába. Azt üzenjük azoknak, akik szerint ez a téma lerágott csont, hogy bárcsak az volna, mert akkor előtte legalább kaptunk volna valami ehetőt is.

Ezzel szemben Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára szerint a közétkeztetés annyira jó, hogy rövidesen szakácskönyvet is kiadnak belőle. Szerintünk ez groteszk fekete humor és a jövő héten a Fidesz–KDNP politikusát meg is kínáljuk majd csicsókás pityókával, hogy a helyszínen eldönthesse, érdemes-e abból szakácskönyvet írni.

Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.