2015. november 27., péntek 16:08

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. november 27., péntek (OS) - Az ellenzék fejezze be a magyar gazdák vegzálását! – Reagálás Lengyel Szilvia (LMP) nyilatkozatára

    Felszólítjuk az ellenzéki pártokat, hogy fejezzék be a magyar gazdák vegzálását! Szégyentelenebbnél szégyentelenebb akciókkal és hazugságokkal támadják a gazdákat és a Földet a gazdáknak programot. Mindenhol – Brüsszelben, az Alkotmánybíróságon, a kormányhivataloknál – próbálják megakadályozni, hogy a magyar földművesek termőföldeket vásárolhassanak. Belekötöttek abba a jogszabályba is, ami rögzítette volna, hogy nem magyar állampolgár ne vehessen földet és most már belekötnek abba is, hogy tényleg csak a gazdaképzést elvégző magyar földművesek vehetnek földet.  A gazdaképzés elvégzése a minimum, de önmagában igen kevés a földvásárláshoz, emellett számos egyéb feltételnek is meg kell felelni, a gazdáknak például 20 éves elidegenítési és terhelési tilalmat kell vállalnia a megvásárolt földre. Az ellenzék gazdaellenes támadásai a külföldi spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit szolgálják.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.