2015. november 27., péntek 19:54

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2015. november 27., péntek (OS) - "A gyermekek ösztönösen óvják a környezetünket, ösztönösen értéknek tartják az életet és a Föld természeti kincseit." - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a 7 nap 700 km futás elnevezésű kampány záró eseményén.

Novák Katalin elmondta: "Közös feladatunk, hogy a gyermekek megőrizzék ezt a szemléletet. Mindannyiunk hozzájárulására szükség van, mindannyian hozzá tudunk tenni 1-1 darabot a közös célhoz: ki azzal, hogy szemetet szed, ki azzal, hogy tudatosan étkezik, óvja-védi a saját és családja egészségét."
A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) a 7 napon át tartó 700 kilométeres futással és a Hősök terétől a Sándor Palotáig tartó záró futással kívánta felhívni a figyelmet a november 30-án kezdődő párizsi klímacsúcs témáira: a környezetszennyezésre, a globális felmelegedésre és a vízkészleteink megőrzésére.
A szervezők a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) segítségével felkértek minden általános iskolást, hogy rajzolják le, szerintük milyen lesz a világ 20 év múlva, ha nem állítjuk meg a környezetszennyezést. A pályaműveket a szervezők átadták a Köztársasági Elnöki Hivatal igazgatójának, Kőrösi Csabának.
     Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság