2015. november 27., péntek 21:17

A Fidelitas közleménye
    Budapest, 2015. november 27., péntek (OS) - Lezárult az Éld át a történelmet! interaktív országos történelemverseny

    A Fidelitas mindig is fontosnak tartotta, hogy felhívja a fiatalok figyelmét történelmünk ismeretének fontosságára. A szervezet már több országos történelemversenyt rendezett, többek között a rendszerváltoztatásról és az ’56-os forradalomról Mansfeld Péter emlékére.

A Nagy Háború 100 éves évfordulója alkalmából az idén október közepén középiskolásoknak meghirdetett interaktív verseny Magyarország első világháborúban betöltött szerepével, a harcok hazánkra gyakorolt hatásával foglalkozott. A vetélkedőre több mint 200 diák jelentkezett hazai és határon túli középiskolákból. Az első fordulóban egy online, rövid kérdésekből álló feleletválasztós tesztet kellett kitölteniük a versenyzőknek, a mai döntőbe az első 30, legjobb tesztet kitöltő tanuló került be.

Közülük a zsűri tagjai - Baranyi Tamás Péter történész, Stencinger Norbert, a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi tagja, középiskolai tanár, Vági Attila politológus, történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottság kutatási osztályvezetője - egy rövid vetélkedő és kiselőadások alapján választották ki a győzteseket, akik értékes nyereményekkel gazdagodtak.

Jövőre egy újabb izgalmas témában ismét szervezünk országos történelemversenyt középiskolásoknak.

     Kiadó: Fidelitas

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.