2015. december 1., kedd 09:34

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2015. december 1., kedd (OS) - Államosít a Fidesz: a kéményseprőipart is kivégzik

    Újabb áldozatot talált magának az Orbán-kormány: ezúttal a kéményseprő-ipari szolgáltatás ellehetetlenítése van soron. Az LMP szerint az élet- és vagyonbiztonságot fenyegető államosítási düh helyett a szolgáltatás önkormányzati kézben tartásával, a szakmai szervezetekkel történő értelmes egyeztetéssel lehetett volna időben kezelni a kormányzati mellényúlásokkal létrehozott problémát.
     Az energiaszolgáltatók és a hulladékkezelők után a kéményseprőket is tönkreteszi a kormány. A módszer a régi: először különadókkal és új közterhekkel megnövelik a költségeket, majd mesterségesen, állami beavatkozással leszorítják az árakat, végül a veszteségessé tett, ellehetetlenített magánvállalkozásoktól az állam átveszi a piacot, a veszteség pedig az adófizetők nyakába szakad. Az "eredmény" már most látszik: a terhek megnövelése és az adminisztratív árcsökkentés összességében ötven százalékos bevételkiesést okozott, a kéményseprő-ipari szolgáltatók – kizárólag magyar tulajdonban lévő kisvállalkozások – sorozatos csődjét okozva. Egy kiemelt felelősséggel járó, az élet- és vagyonbiztonság szempontjából különösen fontos ágazatban ez a fajta államosítás elfogadhatatlan. Az LMP a közszolgáltatások közösségi tulajdonban tartását nem ellenzi, de az átláthatatlan, kizárólag veszteségtermelésre és korrupcióra képes állami mamutholdingok létrehozását nem támogatjuk.

Gerstmár Ferenc
az LMP önkormányzati és rendészeti szakszóvivője, országos elnökségi tag

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.