2015. december 10., csütörtök 16:44

A Motiváció Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. december 10., csütörtök (OS) - A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők körében végzett munkaerő-piaci kutatás eredményeiről, és arról a munkavállalásukat segítő módszerről volt szó ma az első NÓRA Támaszpont Klubnapon, melyet a Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány közösen dolgozott ki a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati támogatásával.

Az érintett anyák ősszel részt vettek az ország több pontján szervezett képzéseken, melynek során az egyéni érdekérvényesítésben, a közösségi ügyekkel kapcsolatos együttműködésben segítették őket. Velük, a munkáltatókkal és a szakmai szervezetekkel egyeztetve került kidolgozásra az a speciális munkaerő-piaci modellprogram, mely segíti a célcsoport munkavállalását és munkahely-megtartását. A 2014-ben indult NÓRA Támaszpont Programba eddig több százan kapcsolódtak be a kutatásban, fókuszcsoportos beszélgetésekben, képzésen való részvétellel és további igény mutatkozott a rendszeres találkozókra.
"A NÓRA Támaszpont Klub résztvevői megerősítették, mennyire fontos számukra, hogy végre az ő ügyükkel, a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkavállalási esélyeivel, lehetőségeivel is foglalkozunk. A láthatatlanságból, az egyéni megküzdésekből szerzett közös tapasztalatok, és a közösen megfogalmazott szükségletek, javaslatok segítségével lehet kijutni. Ezért a NÓRA Támaszpont Klubok minden hónapban, a sérült gyermeket nevelő nők számára fontos témák köré fognak szerveződni – mondta Kánya Kinga szakmai vezető.
További információ: www.motivacio.hu,www.jol-let.com

Kiadó: Motiváció Alapítvány