2015. december 14., hétfő 17:33

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2015. december 14., hétfő (OS) - Ne engedjék a politikát az iskolaigazgatói székbe!

    Nyílt levél Kecskemét Megyei Jogú Város képviselőihez a Bányai Júlia Gimnázium körül kialakult helyzet kapcsán

Tisztelt Közgyűlési Tagok!

A Bányai Júlia Gimnázium hosszú idő óta kiemelkedő pedagógiai tevékenységet folytat Kecskeméten, s nem csak a város, hanem az egész régió fontos oktatási szereplője. Ennek a munkának meghatározó alakja dr. Lukács Lajos, aki eddig két évtizedet töltött az intézmény élén.

Hiszem, hogy a magyar közoktatás erősítése csak azon elkötelezett pedagógusok, valamint iskolaigazgatók munkája révén valósulhat meg, akik felhalmozott szakmai tudásuk és tapasztalatuk révén biztosítani igyekeznek a folyamatos, magas színvonalú munkát.

Az iskolavezetői pályázat során kialakult visszás helyzet nem szolgálja az iskola, a gyermekek és a tantestület érdekeit. Úgy vélem, Önök is tisztában vannak azzal, hogy dr. Lukács Lajos intézményvezetői mellőzése nem indokolt. Kérem Önöket, hogy ne engedjék a politikát az iskolaigazgatói székbe!

Reményemet fejezem ki, hogy a Tisztelt Képviselő-testület olyan állásfoglalást tesz, amely segíti az iskolát az eddig megtett út folytatásában, s amely összhangban áll a tantestület és a szülők által is szorgalmazott stabilitással.

Tisztelettel

Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális és oktatási bizottságának jobbikos elnöke
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.