2015. december 15., kedd 20:52

A Máltai Lovagrend (KMFAP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. december 15., kedd (OS) - Árnyékra vetődött a Jobbik, valótlan állításokkal operált képviselőjük. Keddi felszólalásában alaposan árnyékra vetődött a Jobbik képviselője, akinek felszólalásából csak a lovagrendünkre vonatkozókra reagálunk, illetve a Magyar Narancsban megjelenteket is nyilvánosan ezen a helyen bíráljuk.

    Az árnyékot a Magyar Narancs újságírója vetette, aki elfelejtett tájékozódni abban a témában, amivel meglepte olvasóit. A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) méltatlan helyzetbe került az újság hamis és idejétmúlt állításai miatt, amiért a lovagrend helyreigazítási kérelmet juttatott el a főszerkesztőnek. A 7 pontban felsorolt valótlan állítások felsorolása előtt a Rend kategorikusan kijelentette, hogy a közösségi főiskolához és a John Henry Newman Oktatási Kft-hez a KMFAP-nak semmi köze nincsen. Nyilván a képviselő bízott a leírtak hitelességében – tévedett. A képviselő állovagrendről beszélt, miközben mind Olaszországban, mind Magyarországon jogerős bírói ítélet született arról, hogy a KMFAP képviseli a majd ezeréves ősi rendet (és nem a Vatikán által vezetett Máltai Katonai Lovagrend,amelyet a magyar kormány is elismer.) Ez önmagában hamissá tesz minden olyan újságírói és parlamenti képviselői megfogalmazást, miszerint a KMFAP állovagrend. (Ebben az esetben a Magyar Narancs és a Jobbik képviselője azonos platformra került.) Úgy gondoljuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elismerése humanitárius munkánkról nem egy állovagrendnek szólt.
     Kiadó: Máltai Lovagrend (KMFAP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.