2015. december 16., szerda 21:18

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. december 16., szerda (OS) - KEP Törzsasztal Fórum magyar diplomaták küzdelméről a párizsi békekonferencián

    Közeledik a 70. évfordulója az 1946-os párizsi békekonferenciának. Ezért volt a témája a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) legutóbbi Törzsasztal Fórumának a budapesti Thomas Hotelben.
Színvonalas bevezető előadást Dr Gantner Péter történész tartott, akinek idén jelent meg könyve "Magyar diplomaták küzdelme a párizsi békekonferencián" címmel. Gantner Péter sokrétűen bemutatta előadásában, hogy a Kállay kormány a háború folyamán sikertelenül próbálkozott csatornák létesítésével a nyugati szövetségesek irányában. A polgári politikusok abban bizakodtak, hogy a béke megkötése után, a szovjet megszállók elhagyják az országot. Ezért mindent megtettek a béke előkészítése érdekében, jártak Moszkvában és Wasingtonban is. Az előjelek egyre rosszabbak lettek. A konferencián felszólalt Gyöngyösi külügyminiszter. A tárgyalások részben titkosan folytak a magyar diplomaták (elsősorban Auer Pál, Kertész István és Szegedi - Maszák Aladár) és az amerikai szakértők között.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.