2015. december 16., szerda 21:18

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. december 16., szerda (OS) - KEP Törzsasztal Fórum magyar diplomaták küzdelméről a párizsi békekonferencián

    Nagy Ferenc miniszterelnök, aki rövid ideig részt vett a párizsi békekonferencián és Gyöngyösi külügyminiszter fontos tárgyalásokat folytattak a partnereikkel. Nyílt érdekellentét bontakozott ki a magyar és a szovjet álláspont között, az oroszok a román és a cseh követeléseket támogatták. Magyarország kénytelen volt engedni. Magyar részről nem kívántak a Szovjetunióval konfrontálódni. Igazi segítség az USA részéről érkezett. Ennek köszönhető, hogy nem került sor a 2oo ezer felvidéki magyar kitelepítésére, ezen kívül a csehszlovák részről követelt 5 Pozsony térségében lévő magyar faluból 2, Rajka és Bezenye magyar kézben maradt. A Fórum levezető elnöke Prof. em. Marinovich Endre a KEP társelnöke , a VERITAS főigazgató helyettese volt, aki zárszavában egyetértve több hozzászólóval kiemelte a téma jelentőségét és a további kutatási feladatok fontosságát. (További inf.: www.kepcp.hu )


     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.