2015. december 18., péntek 20:09

A Magyar Patrióták Közössége közleménye
    Budapest, 2015. december 18., péntek (OS) - Tiltakozunk a Zichy-ház lebontása ellen!

    Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a Szent Szív Társaság le kívánja bontani a józsefvárosi Múzeum és Szentkirályi utca sarkán álló védett épületet, a rend tulajdonát képező volt Zichy-házat. Megengedhetetlennek tartjuk bármely, a magyar főváros történelmi múltja szempontjából jelentős épület elpusztítását, különösen, hogy az a nemzeti emlékhelynek minősülő Nemzeti Múzeum közvetlen közelében található.

A védett ház helyére tervezett új épület megjelenésében és tömegében egyáltalán nem illeszkedne a szomszédos házakhoz, és megbontaná az utcakép egységét. Nem kérünk olyan fejlesztésekből, melyek nem tartják tiszteletben évszázadok alatt kialakult épített környezetünket, fővárosunk műemléki értékeit! Éppen ezért a Magyar Patrióták Közössége létrehozta a "Mentsük meg a Zichy-házat" nevű facebook oldalt, melyhez minden értékvédő honfitársunk csatlakozását várjuk.

Az elmúlt években Józsefvárosban olyan átfogó városépítési programok valósultak meg, amelyek kiemelt figyelmet fordítottak a kerület történelmi értékeinek megóvására. Mivel a Zichy-ház lebontása mindezzel ellentétes, egyesületünk arra kéri a kerület vezetését, hogy ne engedje a bemutatott, örökségellenes szemléletet tükröző tervek megvalósulását. Tisztelettel felszólítjuk a Szent Szív Apácarendet, hogy jelenlegi elképzelését vonja vissza, és készíttessen olyan tervet, amely megfelel a Palotanegyed történelmi hagyományainak, és nem jár a meglévő védett ház elpusztításával.
     Kiadó: Magyar Patrióták Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.