2016. január 5., kedd 15:37

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. január 5., kedd (OS) - A kormány mesterségesen tartja dolgozói szegénységben az embereket  -

Szintén a KSH adott hírt arról korábban, hogy 2015 harmadik negyedévében több éves rekordot döntött a betöltetlen álláshelyek száma: csak a versenyszférában 30 ezer munkahelyre nem találtak megfelelő munkaerőt. Ennek nyilvánvaló oka a szakképzett munkaerő hiánya és a növekvő elvándorlás, aminek következtében komplett ágazatok és térségek maradnak munkaerő-utánpótlás nélkül.

Az LMP szerint a kormány mesterségesen tartja dolgozói szegénységben az embereket. Azt várjuk, hogy a közmunka további ész nélküli felduzzasztása helyett a kormány végre azon dolgozzon, hogy a munkából tisztességesen meg lehessen élni Magyarországon.

Szél Bernadett,
az LMP társelnöke