2016. január 9., szombat 10:41

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2016. január 9., szombat (OS) - Miből gazdagodik Orbán Viktor környezete?

    Korábban Orbán Viktor azt ígérte, Bármit is mondjanak Brüsszelben, külföldiek termőföldet nem fognak szerezni Magyarországon, ez a hazugság már megdőlt. Azt is ígérte a Fidesz-kormány feje, hogy 300 hektárnál nagyobb földet senki sem vásárolhat. Most ez utóbbi hazugság dőlt meg, Orbán Viktor szülőfalujának polgármesterére, Mészáros Lőrinc kérges tenyerű gázszerelőre ez a birtokkorlát nem vonatkozik, ő ugyanis csaknem 400 hektárra teheti rá a kezét. Az új oligarcha családja is jól járt, a Mészáros család csaknem 1400 hektárnyi termőföld birtokosa lett mindösszesen csaknem 2 milliárd forintért.

A Fidesz által naponta hangoztatott, de konkrétumok nélküli kovácsbélázások megválaszolására a Jobbik vizsgálóbizottságot szeretett volna felállítani, hogy ezzel párhuzamosan egy másik, hasonló hatáskörű plénum vizsgálja meg Orbán Viktor környezetének, köztük Mészáros Lőrincnek korrupciógyanús meggazdagodását. Most már a közvélemény számára is egyértelmű, hogy a Fidesz miért futamodott meg a vizsgálóbizottságok kérdése elől: retteg attól, hogy a miniszterelnök környezetének vizsgálata során Mészáros, Vajna, Garancsi és a többi fideszes oligarcha korrupciógyanús ügyletei is bekerülhetnek a hírekbe!

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.