2016. január 14., csütörtök 13:16

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye
    Budapest, 2016. január 14., csütörtök (OS) - A GVH bírságolás alapja a jogellenes és tisztességtelen pénzintézeti magatartás

Az Egyesület véleménye szerint a pénzügyi fogyasztók személyes- és ügyfél adatainak a kezelése Magyarországon aggályos, ezt igazolja a GVH határozat. A közös adatbázisban egyeztetett adatok miatt, az egyesület elnöke Falus Zsolt Ferenc szerint a hazai pénzintéztek devizahitelezésben való felelőssége is felértékelődött, mert a 4 milliárdos bírság alapja olyan pénzitézeti információs kartell működtetése, mely a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat összehangolását is segítette. Az Egyesület szerint vizsgálni kell, hogy az ügyfeleket milyen mértékű kártérítés illeti. Az Egyesület üdvözli a Gazdasági Versenyhivatal döntését.
     Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet