2016. január 25., hétfő 13:28

A Felelős Társadalomért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. január 25., hétfő (OS) - A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány segítségét kérték azok az orvosok, akik a veszprémi kórházban munkahelyi megfélemlítés, zaklatás és erőszakos esetek célpontjaivá váltak. Az Alapítvány a felkérést elfogadta és megtette az első lépéseket a problémák megoldása érdekében.

    "Mindenkinek joga kellene legyen megfélemlítés nélkül végeznie a munkáját!"

Az egészségügy nemcsak társadalmi, de nemzetbiztonsági ügy is. Magyarországon az egészségügyi ellátás számos helyen fiskális, operatív és szakmai kihívásokkal küzd, mely társadalmi szempontból kritikussá teszi a veszprémi kórházban is kialakult helyzetet.

A megfélemlítés üzleti és egyéb érdekek védelmében történő szervezett eltussolása, az alkalmazottak sértettségének bagatellizálása veszélyezteti az érintettek biztonságát és a szakmába fektetett társadalmi bizalmat.

A közbizalmi feladatokat ellátó személyek, a közpénzekkel finanszírozott munkájukat teljes mértékben a köz érdekében felelősen, hatékonyan és fenntarthatóan kell ellássák. Meg kell őrizzék a társadalom bizalmát, az érintettek biztonságát és a szervezetük, hivatásuk, kollégáik integritását.

Huber Károly, az Alapítvány kuratóriumának elnöke, társadalmi problémának tekinti az iskolai, munkahelyi, kapcsolati és közéleti megfélemlítést. Felhívta  Dr.Völner Pál parlamenti államtitkár figyelmét a megfélemlítéssel kapcsolatos jogalkotási hiányosságokra és a téma az Egyéb Polgári és Politikai Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoporti inkludálására.www.megfelemlites.hu

     Kiadó: Felelős Társadalomért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.