2016. január 31., vasárnap 17:01

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2016. január 31., vasárnap (OS) - Itt az idő Polt Péter elszámoltatására és lemondására!

    Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy szálljon le a független bíróságról és számoltassa el és mondassa le a zátonyra futott perek legfőbb felelősét, Polt Pétert!

Nem a bíróságok és nem is a jogszabályok a felelősek azért, hogy a Fidesz politikai megrendelését teljesítő ügyészek koncepciós perei sorra zátonyra futnak. Arról sem a bíróságok és a törvények tehetnek, hogy az ügyészség a vörösiszap-katasztrófa ügyében képtelen azokkal szemben vádat emelni, akiket felelősség terhel. Még kevésbé elfogadható, hogy a Fidesz parlamenti vizsgálatokkal akar nyomást gyakorolni a bíróságokra.

Vizsgálatot folytatni a korrupt és tehetetlen ügyészségi vezetők ellen kell annak kiderítésére, hogy hogyan lehetséges az, hogy olyanokkal szemben emelnek vádat, akiket a bíróságok rendre felmentenek, miközben a mai kormányhoz és konkrétan Orbán Viktorhoz köthető, nyilvánvalóan bűncselekménygyanús ügyekben, mint például a trafikmutyi, az állami földek politikusok kezére játszása, vagy a miniszterelnök gázszerelőjének és fogorvosának milliárdossá tétele, nem indítanak vizsgálatot!

Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy szálljon le a független magyar igazságszolgáltatásról, és az igazi felelősöket, vagyis az ügyészséget és annak vezetőjét, Polt Péter legfőbb ügyészt számoltassa el!

Bárándy Gergely,
a Törvényalkotási bizottság alelnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.