2016. február 4., csütörtök 14:32

A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete TUDOSZ közleménye
    Budapest, 2016. február 4., csütörtök (OS) - A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezetének közleménye: A tudósok, a kutatók, az innovációs szakemberek is kisgyerekként kezdték a tanulást a közoktatásban

    A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete (TUDOSZ) is csatlakozik a közoktatásban dolgozó pedagógusokhoz!
Mindannyian, így a tudósok, a kutatók, az innovációs szakemberek is a közoktatásban kisgyerekként kezdtük meg a tanulást.
Az alapfokú oktatás meghatározó jelentőséggel bír a gyermekek jövője szempontjából, meghatározza érdeklődési körüket és esélyeiket. A szocializáció, a tanulás-tudás megszerettetése, a felzárkóztatás, a tehetséggondozás megalapozása ebben az életkorban történik. Ez az időszak a gyermekek életében visszahozhatatlan, sokminden pótolhatatlan. Amennyiben az alapfokú oktatás nem (jól) működik, nincs mód és lehetőség az itt kiesett időt, tudást pótolni. A TUDOSZ a jövő szempontjából kulcsfontosságúnak tartja, hogy a jövő generációi minél szélesebb körben férjenek hozzá a minőségi oktatáshoz, lehetővé téve ezzel képességeik kibontakoztatását, biztosítva a tehetségek megtalálását.

Dr. Koreczné Kazinczi Ilona, elnök

     Kiadó: Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete TUDOSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.