2016. február 7., vasárnap 16:33

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2016. február 7., vasárnap (OS) - Ma már minden pedagógus tudja: 2010 előtt jobb volt tanítani

    Hazudhat bármit a Fidesz, ma már minden pedagógus tudja, hogy 2010 előtt jobb volt tanítani.

A Fidesznek ugyanis nem a gyerekek a fontosak, hanem a KLIK-en keresztül történő lopás, a tanárok megalázása, és az, hogy a mai diákokból egy alacsony műveltségű manipulálható nemzedék váljon.

Az államosított közoktatás megbukott anyagilag, hiszen a Fidesz csak 549 milliárd forintot szán a KLIK-re, míg 2010-ig az MSZP-kormány 700 milliárd forintot költött a közoktatásra.

Az államosított közoktatás szakmailag is megbukott, mivel a magyar diákok teljesítménye az Orbán-kormány alatt katasztrofálisan leromlott. A 2012-es legutolsó PISA felmérésen a magyar diákok mindenből rontottak a 2009-es teljesítményükhöz képest. A digitális szövegértésben a magyar diákok jelenleg Európában az utolsók.

Az MSZP kormányzása alatt a magyar tanulók szövegértése elérte az OECD-országok átlagteljesítményét.

Az államosított közoktatás szervezetileg is megbukott, mivel a KLIK létrehozása hatalmas tévedés volt. A központosított irányítás megbénítja az iskolákat, a KLIK tankerületi helytartói a félelem és a gyanakvás légkörét viszik a tanári szobákba.

Az MSZP kormányzása alatt az iskolák önállóan dönthettek szakmai kérdésekről, saját gazdálkodásukról. Az MSZP hagyta az iskolákat tanítani. A MSZP tudta, hogy a tanárok jól képzett, felnőtt szakemberek, akiknek semmi szükségük komisszárokra.

MSZP
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.