2016. február 9., kedd 16:38

A Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének közleménye
    Budapest, 2016. február 9., kedd (OS) - Vezetőváltás a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetség élén - A 2012-ben alapított Coach Szövetség mai éves közgyűlése a leköszönő alapító elnök, Hegedűs Dóra utódjaként Baska Juditot választotta meg az elkövetkező két évre. A piaci önszabályozó szervezetként a Magyarországon kialakult coaching kultúra minél szélesebb körben történő elterjesztésére jött létre. A 11 tagszervezeten kereszül 800 coachot képviselő Szövetség által létrehozott, online elérhető "Minősített coachok szaknévsora" megbízható, hiteles referenciapont a megbízók számára.

    A Szövetség fórumot biztosít a szakmai egyeztetésekre, a minőségbiztosítási rendszer kidolgozására és alkalmazására. Egyik legfontosabb célunk a szakma és a piaci környezet számára egyaránt elfogadható és iránymutató minősítési rendszer megteremtése. Útjára indítottuk a honlapunkon elérhető Minősített coachok szaknévsorát, amelybe kizárólag olyan coach szakemberek kapnak felvételt, akik megfelelnek a Szövetség által előírt szakmai-minőségi követelményeknek. Küldetésünk, hogy mind a legalább 100 órás coaching-specifikus alapképzések szükségességét, mind a már coachként dolgozók folyamatos továbbtanulásának, önismereti fejlődésének fontosságát elismertessük. Célunk, hogy a magyarországi coach szakemberek számára egyértelmű és széles körben elfogadott szakmai és etikai irányelveket alakítsunk ki, valamint a megbízói oldal számára konszenzusos alapon kidolgozott támpont-rendszert biztosítsunk saját coachuk kiválasztására.
    
     Kiadó: Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.