2016. február 10., szerda 07:36

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2016. február 10., szerda (OS) -

Európai Ifjúsági Hétvégét szervez február 12-e és 14-e között Budapesten a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) és az Európai Nagycsaládosok Szövetsége (ELFAC). A rendezvényre mintegy 15 európai országból érkezik a pályázat útján kiválasztott ötven, 18 és 30 év közötti résztvevő. A nyertes pályázók, fiatal koruk ellenére már bekapcsolódtak hazájuk valamely családszervezetének munkájába.
Mihálffy Andrea nemzetközi projektkoordinátor szerint az angol munkanyelven zajló rendezvény célja az, hogy a fiatalok elmondhassák, milyen családokról, milyen családpolitikáról és milyen jövőképről álmodnak a következő évtizedek Európájában. Fontos, hogy a fiatalabb generációk közösen is megfogalmazhassák, milyen intézkedéseket, milyen támogatási rendszert, milyen értékvállalást várnak a családpolitika területén az Európai Uniótól, az országuk vezetőitől, illetve a civil társadalomtól. A program lehetőséget biztosít a fiataloknak a kapcsolatépítésre is.
Az Európai Ifjúsági Hétvége legfontosabb eseménye a Parlament Vadásztermében szombaton megrendezésre kerülő mini-plenáris ülés, ahol a fiatalok képzeletbeli országok képviselőiként nyújtják be családügyi javaslataikat és vitatják meg az elhangzott indítványokat. A mini-plenáris levezető elnöke Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár lesz. A zsűri szerepét az ELFAC nemzetközi elnökségének tagjai, továbbá a KCSSZ nemzetközi konferenciájának külföldi előadói töltik be.

Kiadó: Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége