2016. február 12., péntek 17:40

A Magyarországi Református Egyház Zsinata Kommunikációs Szolgálatának közleménye
    Budapest, 2016. február 12., péntek (OS) - A 2016. évi közös terveket tekintette át idei első ülésén a Generális Konvent elnöksége, a Kárpát-medencei református egyházak hivatalban lévő püspökeit és főgondnokait tömörítő testület.

    Az ülésen elfogadták a Magyar Református Egyház 2016. évi költségvetését, egyeztetés folyt a reformáció 500 éves évfordulójának megünneplésére tervezett közös programokról, valamint szó esett – megjelenésének és magyarországi elfogadásának évfordulója kapcsán – a Második Helvét Hitvallás új fordításáról is.

A 2016. év kiemelt rendezvényei között döntés született a Magyar Református Egység Napja közös megünnepléséről: az Erdélyi Református Egyházkerület májusban a kolozsvári Farkas utcai református templomban tartandó ünnepi istentiszteletre és egy egynapos fesztiválra várja az érdeklődőket. Az esemény egyúttal a reformációi emlékév erdélyi programsorozatának hivatalos megnyitása is lesz. Az elnökség továbbá megállapodott abban is, hogy szeptember elején Nagyváradon a Királyhágómelléki Református Egyházkerület látja vendégül a Kárpát-medencei református iskolák közös tanévnyitóját.

A Generális Konvent a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete. Feladata egyebek mellett a közös ügyek koordinálása és az egység munkálása. Ügyvivő testülete az elnökség. A testület szükség szerint, de évente legalább háromszor ülésezik.
     Kiadó: Magyarországi Református Egyház Zsinata Kommunikációs Szolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.