2016. február 13., szombat 10:44

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. február 13., szombat (OS) - NYÍLT LEVÉL A TÜNTETŐ PEDAGÓGUS SZAKSZERVEZETEKNEK

A Civil Összefogás Fórum üdvözli, hogy átfogó párbeszéd indult a magyar oktatásról. Gróf Széchenyi Istvánnal egyetértve mi is valljuk, hogy egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.
     Mindannyian büszkék lehetünk a magyar emberek múltbeli szellemi alkotásaira. Annak érdekében, hogy a jövőben is büszkék lehessünk hazánk szellemi teljesítményére, nem lehet elég figyelmet szentelnünk az oktatás kérdéseire.
     A pedagógus szakszervezetek követeléseiből egyrészt az látszik, hogy szeretnék érdemben csökkenteni a bürokráciát. Ezt érdemes figyelembe venni, mert a bürokráciát ezen a stratégiai szakterületen is tűzzel-vassal irtani kell.
     A tanárok több javaslata ugyanakkor burkolt béremelési követelésnek felel meg. Ezzel kapcsolatban nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett, hogy először épp a tanárok számára indult meg a polgári kormány első átfogó béremelési programja. Fizetésük ennek köszönhetően átlag negyven százalékkal nő. Semmilyen más társadalmi csoport nem részesült ekkora fizetésemelésben.

Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány