2016. február 13., szombat 10:45

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. február 13., szombat (OS) - Így joggal tehetik fel a kérdést az egészségügyben dolgozók, a rendőrök, vagy épp az önkormányzati dolgozók: miért újra a tanárokon lenne a sor? A pedagógusok részéről most van igazán szükség a türelem erényére, hiszen más társadalmi csoportok is joggal várják el, hogy most ők következzenek a béremelési sorban.

        Van egy másik dolog is, amit nem hagyhatunk szó nélkül. Az elmúlt napokban világossá vált, hogy újra az a baloldal telepedik rá az oktatás ügyére, amely – amikor kormányon volt – kínos kudarcot vallott.  A tüntetéseket szító baloldali politikusok ugyanazok, akik 2010 előtt megvágták a tanárok fizetését. Hol voltak a szakszervezetek, amikor tömegesen tették utcára a pedagógusokat? Azt gondoljuk, hogy az oktatás jövőjéről szóló párbeszéd csak akkor lehet sikeres, ha a felek ellen tudnak állni a baloldal – és az újra ébredező Soros-csapatok – feszültségkeltő kísérleteinek.
     Az oktatás területén most felelős szakmai párbeszédre van szükség. Politikai hisztériakeltésnek nincs helye egy olyan kérdésben, ahol a gyermekeink, így az ország jövője a tét.

CÖF-CÖKA vezetősége


     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.