2016. február 17., szerda 21:54

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete közleménye
    Budapest, 2016. február 17., szerda (OS) - Számvetés február 17-én

    Ma február 17-én a Kisemmizettek Emléknapján célszerű számot vetni azzal, milyen következményei, pontosabban káros hatásai vannak a magyarországi restitúció /vagyis az igazságos tulajdonrendezés, az elrabolt vagyonok visszaadása a törvényes tulajdonosoknak illetve örököseiknek/ eddigi elmaradásának.

Sajnos a kérdés úgymond tabutéma, agyonhallgatott téma ma országunkban, pedig alapjaiban érinti az egész társadalmat, és a gazdaságunkat. A magyar gazdaság teljesen egyértelműen, nyilvánvalóan tőkeszegény, sebezhető gazdaság, nincs magyar tőke, és ennek nem más az oka, mint az elmaradt restitúció. Chikán Attila a héten az MNO-n megjelent riportjában a kérdést egy tabutémához illően kerülgeti. Az EU-s támogatások nélkül nem lenne növekedés, sőt csökkenés valószínűsíthető, a régiós /visegrádi országok pl./ GDP adatai mutatják, kezdenek lehagyni minket, romlott a versenyképességünk, ezt látják a közgazdászok, de van egy korlát, van a tabu, ahol megállnak, Chikán is megáll. Mert mindössze arról beszél, úgymond lemarad a magyar termelékenység azért, mert "a társadalmi-gazdasági struktúrák nem állnak hatékonyan össze" , kérem ez mellébeszélés, ködösítés.

Arra kell felelni, miért sebezhető és lemaradó az ország gazdasága, ezzel összefüggésben hol a magyar tőke, miért nem történt meg egyedül itt Magyarországon a restitúció ?

Budapest, 2016.február 17-én, a Kisemmizettek Emléknapján.
KISE Elnökség
www.kisemmizettek.hu
/a mai napon még egy közleményt küldünk/

     Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.