2016. február 23., kedd 15:58

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2016. február 23., kedd (OS) - Feledékeny fideszesek?

    Riz Gábor szószólója volt az elmúlt hetekben az ózdi jobbikos polgármester befeketítésére irányuló kommunikációs hadjáratnak. Erre válaszul február 11-én Ózd polgármestere közleményben hívta fel a figyelmet, hogy a fideszes országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatában nem látható Borsod megyei miniszteri fejlesztési biztosi fizetése.

Riz Gábor 2016. január 31-ig leadott vagyonnyilatkozatában valóban nem szerepelt ez a tétel, ám hétfőn módosította az iratot. Eredetileg minden jelzés nélkül, a 11. oldal kicserélésével csempészte bele január 17-én kelt vagyonnyilatkozatába 523 515 forintos miniszteri biztosi fizetését. A dokumentum elektronikus adatai alapján látható volt, a módosított vagyonnyilatkozatot 2016. február 22-én készítették, a kiegészítésre utaló nyilatkozat pedig csak ma délelőtt került fel a Parlament honlapjára.

A Jobbik az ügyben hamis magánokirat felhasználása gyanújával feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen.

Felszólítjuk továbbá másik négy fideszes képviselőtársát, név szerint Vantara Gyulát, B. Nagy Lászlót, Szűcs Lajost és Móring József Attilát, akik Riz Gáborhoz hasonlóan képviselőségük mellett megyei fejlesztési biztosi posztot is betöltenek, nyilatkozzanak: a Parlament honlapján feltüntetett havi bruttó 224 363 forintból élnek, vagy vagyonnyilatkozatukból eltitkolják a magyar választók elől miniszteri biztosi fizetésüket?

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.