2016. március 1., kedd 18:13

Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló közleménye
    Budapest, 2016. március 1., kedd (OS) - A megújulás ünnepe - bolgár tavaszköszöntés az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában.

    Március elseje a bolgárok számára a tavasz kezdetét jelenti. Ezen a napon a rokonok, barátok és ismerősök régi hagyomány szerint piros és fehér fonalból készült MARTENICÁT ajándékoznak egymásnak, ami a megújulást jelenti.

A "Magyarországi bolgárok története" c. kiállítás megnyitóján az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló köszöntőjében a 2016. évet megújulásnak nevezte, hiszen hosszas szünet után közreműködésével az idei év novemberében újra elérhető lesz heti rendszerességgel repülővel a bolgár főváros Budapestről. Említést tett még azon javaslatáról, hogy október 19. lesz a Magyar-Bolgár barátság napja a két ország parlamenti képviselőjével történt egyeztetések során.
    
     Kiadó: Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.