2016. március 9., szerda 12:04

A Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége közleménye (3. rész)
    Budapest, 2016. március 9., szerda (OS) - Duna mente, vízgazdálkodás turizmusa, világesemények

    Az, hogy a teljes magyarországi Duna szakasznak nincs turisztikai fejlesztési programja, marketing szervezete és forrása még olyan sem, mint a Tisza tónak vagy Tokaj-Hegyaljának, holott a 142 folyó menti települést magába foglaló Duna mente turisztikai potenciálja összesen nagyobb, mint a Balatoné.
A vízügyi kormányzatban nincs meg az a turisztikai szemlélet és struktúra, mint amilyen megvan a természetvédelemben. Ez a magyar turizmus kormányzati beavatkozásának nagy hiánya!
Az, hogy egy világesemény turisztikai boom-ot idéz elő egy adott városban, régióban, országban evidens. Ilyen volt például Európában a II. világháború után a belga turizmus megalapozását és Brüsszel "Európa fővárosát" megalapozó, a "hostess" szakmát feltaláló az 1958-as brüsszeli világkiállítás.
Az Oscar díj nagyszerű lehetőség, de a magyar film-menedzsmentnek olyan játékfilm, televíziós-sorozat létrehozására és nemzetközi promóciójára kellene törekednie - nemzetközi pályázatokkal -, melyek történeteiben az ország-, egy-egy magyar térség-, város imázsa jelentős szerepet kap. Jó példák ehhez például a Párizsban, a NEW YORKBAN, a toszkánai, az alpesi falvakban, stb. játszódó romantikus filmek, sorozatok.
A Vizes VB, az olimpia hatalmas lehetőség, ami akkor lesz hatékony a turizmusban, ha ezekhoz település-, területrendezéssel, - fejlesztéssel, vidékfejlesztéssel összefüggő, koordinált fejlesztési és promóciós program kapcsolódik.

     Kiadó: Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.