2016. március 22., kedd 20:21

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. március 22., kedd (OS) - Kósa Lajos le akarta tiltani a hajléktalan ember felszólalását a Bizottságban, bezzeg a fociszurkolóknak nem volt ilyen nehézségük

    Kósa Lajos viselkedése azért is átlátszó, mert aznap is más bizottságok ülésén számtalan külső meghívott kapott megszólalási lehetőséget: a Vállalkozásfejlesztési bizottság ülésén például szót kaptak a szakszervezetek képviselői. Hosszú közjáték és megalázó helyzeteket követően az aktivista végül szót kapott, de a bizottság kormánypárti többsége nem támogatta a hajléktalanság dekriminalizálására vonatkozó LMP-s javaslatot. A Fidesz ezzel újra bizonyította, hogy ez a kormány nem támogatja, hanem üldözi és bünteti a rászorulókat. Az LMP azonban nem adja fel a harcot: a párt élve a Házszabály adta jogaival kérvényezni fogja, hogy az Országgyűlés plenáris ülése döntsön a javaslat végső sorsáról, reménykedve, hogy a Fidesz soraiban vannak emberségesebb képviselők, mint Kósa Lajos.

Szél Bernadett
társelnök

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.