2016. március 30., szerda 17:45

A Magyar Államkincstár közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. március 30., szerda (OS) - A Magyar Államkincstár megismerte az Állami Számvevőszéknek a Kincstárnál folytatott hatósági tevékenység ellenőrzésével kapcsolatosan a mai napon nyilvánosságra hozott jelentését. Egyúttal megköszöni a számvevőszék munkatársainak szakaszerűen végrehajtott munkáját.

    Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2015. évben lefolytatta a Magyar Államkincstár közigazgatási hatósági tevékenységének és a központosított illetmény-számfejtési rendszerének 2014-re kiterjedő szabályszerűségi ellenőrzését. Az ÁSZ jelentés megállapítja, hogy a Magyar Államkincstár működése, szabályozott módon történő feladatellátása, átlátható gazdálkodása az egész magyar nemzetgazdaság működési hatékonyságát befolyásolja, kiemelten fontos a költségvetés végrehajtása szempontjából, és közvetve vagy közvetlenül minden magyar állampolgár életét érinti. Az ÁSZ jelentésében ismerteti, hogy számos területen, így például  a nagycsaládos kedvezmény, az önkormányzati alrendszer, a nem állami fenntartói körbe tartozó humánszolgáltatók, a lakáscélú támogatások, a kampányfinanszírozás, a jogalap nélkül felvett ellátások, a jogosulatlanul igénybevett támogatások esetében a feladatokat a Magyar Államkincstár a jogszabályi előírásoknak megfelelően látta el.
    
     Kiadó: Magyar Államkincstár

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.