2016. április 16., szombat 19:03

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. április 16., szombat (OS) - A Hiteles Mozgalom egy vizsgálat megindítását kezdeményezte a Kúria Elnökénél. Hónapok óta kérjük a Kúriától, hogy tegye fel a honlapjára a Kúria 2015. december 2.-án hozott devizahiteles ítéletét. Ez az ítélet az adósnak volt kedvező és a bank elvesztette a pert. A Kúria annak ellenére nem hozta nyilvánosságra az ítéletét, hogy erre törvény kötelezi

    A több mint 50.000 bankját perlő devizahitelesnek fontos, hogy megismerje a Kúria érvelését, indoklását, mely alapján a döntéseit hozza.

Egy kezünkbe került levél alapján a Bankszövetség levelet írt a Kúriának és kifogásolta a Kúria bankok számára hátrányos ítéletét. A Kúria egyik vezető bírója eleget tett a Bankszövetség kérésének, és intézkedett hogy az ítélet ne legyen megismerhető, és intézkedett hogy a Kúria ítéletét a bíróságok ne vegyék a perekben figyelembe. Arról is intézkedett, hogy az ítéletről szóló sajtó tájékoztatást levegyék a bíróságok honlapjáról.

Kértük a Kúria elnökét, hogy folytasson vizsgálatot ebben az ügyben. Ellenőrizze a levél tartalmát, intézkedjen arról, hogy megismerhető legyen a Kúria minden ítélete és tegye elérhetővé Bankszövetség leveleit, melyben nyomást gyakorolnak a Kúria munkájára.  

Részletek a honlapunkon:
http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/

Tény, hogy a Kúria több devizahiteles ítélete sem megismerhető. A kérdés, hogy az ítéletek eltitkolása a Bankszövetség kérésére történt-e?

Olyan országban szeretnénk élni, melyben a bírók nem utasíthatók.

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.