2016. április 18., hétfő 11:31

A VASASÉRT Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. április 18., hétfő (OS) - A Piszkos 12 véget ért, de jó szerencsével tovább építjük a közösséget Pécs-Keleten. A Vasasért Egyesület "Egy a piszkos 12-ből: Jó szerencsével építjük a közösséget!" c. Norvég Civil Alap – NCTA-2014-10761-C sz. – projekt záró rendezvénye lesz, a projekt a hó végével zárul. Ez a nagyszabású és eddig a területen egyedülálló, hiánypótló közösségfejlesztés ugyan hivatalosan befejeződik április végén, de a munka megy tovább, a fenntartás keretében.

    Itt nem csak megcsodálni, de vásárolni is volt lehetőség és mely kiváló alapja a HELYI TERMELŐI PIAC meggyökerezésének.
Hagyományteremtő jelleggel indították útjára azt a kezdeményezést, ahol év végén olyan helyi vállalkozót díjaztak a CSR "(C)SUPA(S)ZÍV VÁNDO(R)KUPA" keretében, aki legtöbbet tett a településekért és önkénteseket ismertünk el.
A helyi programok rendszerezésére negyedévente jelentettek meg KALENDÁRKA programgyűjteményt a Sok Hírünk Van havilapban. EGYEDÜLÁLLÓ a területről eddig ilyen kutatási anyag eddig nem lévén, egy helyi ÉRTÉK-TÁR MESTER-TÁR KIADVÁNY, amely a településrész az épített, természeti, emberi tudásbeli, hagyományos mesterembereit gyűjti össze, és a területen élő ÖSSZES CSALÁDHOZ INGYENESEN ELJUT.
Az érdekérvényesítés jegyében a helyi problémák felderítése és az arra tett megoldási javaslatokra JÖVŐKUTATÓ MŰHELYT hoztak létre, melynek eredményét egy CSELEKVÉSI TERV foglalja össze.
SZÁMOS PROGRAMELEMÜNKET TOVÁBB FOLYTATJUK, a jövőben is elérhető lesz.
További infó: 06(72)337-838
     Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.